2782-PC Staro Prague Lager

Deze gist is uitermate geschikt om medium tot full body lagers te brouwen met matige brood en fruit toetsen. Zoete moutige smaken worden door deze gist lichtjes benadrukt, de gebrouwen bieren kunnen dan ook wat bijkomende bitterheid gebruiken. Een fantastische giststam om klassieke Boheemse Lagers te brouwen.

Maakt deel uit van de Wyeast Private Collection.

 

  • medium uitvlokking
  • Vergistingtemperatuur: 10°  -  15°C
  • Vergistinggraad: 70 - 74%
  • Alcoholtolerantie:  11% ABV

 

Bierstijlen:
Czech Premium Pale Lager, Munich Helles, Vienna Lager, Festbier, Märzen, Muncih Dunkel, Schwarzbier, Helles Bock, Dunkles Bock, Doppelbock, Eisbock

 

Lager gist:
Lager bieren hebben een frisse afdronk en zijn ook droger dan ales. Algemeen gezien zal bij het vergisten van een lager bier een grote hoeveelheid zwavelverbindingen geproduceerd worden, deze zal tijdens het lageren vervliegen.

 

Smack Pack XL ACTIVATOR:
Bedoeld voor de gevorderde hobbybrouwer en/of (semi) professionele brouwer.  Directe enting is mogelijk tot 20 liter wort. Wyeast biergist bevat 3,5 x méér gistcellen en is steriel verpakt in een speciale smackpack. Inhoud: 125 ml. (inclusief voedingsbodem). Optimaal gebruik: 0-6 maanden na productiedatum. Gisten met een productiedatum ouder dan 6 maanden vergen een langere opstarttijd, maar zijn uitstekend te gebruiken! Wyeast gisten zijn ideaal voor grotere hoeveelheden wort en voor bierbrouwers die willen vermijden om een giststarter aan  te maken.

‘Bol’ staan van verpakkingen:

‘Smack Pack’ verpakkingen kunnen lichtjes ‘bol’ gaan staan bij bewaren en/of versturen. Als het pakket minder dan 6 maanden oud is en op een juiste manier behandeld is heeft dit GEEN invloed op de werking en is de inhoud NIET bedorven.

Het lichtjes ‘bol’ gaan staan komt door:

Kleine hoeveelheden voedingsstoffen die bij het verpakken achterblijven. Door deze minimale hoeveelheid voedingsstoffen wordt de cultuur geactiveerd en CO2 geproduceerd.

Meer informatie
Art.nr. 5013172
Geen vragen
Alleen ingelogde gebruikers kunnen vragen insturen

Wyeast 2782-PC XLStaro Prague Lager

€ 7,15

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Wyeast 2782-PC Staro Prague Lager biergist Activator.

  • Steriel verpakt, in handige Smackpack .
  • Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem.
  • Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum.
  • Directe enting mogelijk tot 20 liter wort.