Blog

Vlierbloesems: veelzijdig

Vlierbloesems: veelzijdig

Binnenkort kan je weer overal vlierstruiken in bloei spotten. De struiken staan dan vol met witte bloemen. Die groeien in grote trossen, ook wel schermen genaamd en hebben een sterke aromatische geur. De vlier bloeit van mei tot juli en met de bloesems kan je echt alle kanten uit. Hieronder een basisrecept voor vlierbloesemsiroop … eenvoudig maar ook lekker veelzijdig want je kan het daarna in tal van andere zelf gemaakte drankjes gebruiken.

27 mei 2020
De basis van bier: mout

De basis van bier: mout

Graan gaat bij een mouterij naar binnen en komt er als mout weer uit. Het is de basis van menig bier. Soms kan die basis ook een ongemout graan zijn, maar vaak is toch de (pils)mout het begin van een lekker biertje. Maar wat is nu mout en welke soorten zijn er?

7 mei 2020
Weizen en Witbier. Tarwebier op z’n best!

Weizen en Witbier. Tarwebier op z’n best!

Een aantal bierstijlen bestaan voor een groot deel uit tarwemout. Een graansoort die al voor de gerst bekend was in verschillende bierstijlen. En de Weizen en Witbier zijn misschien wel de bekendste.

23 april 2020
Brouw bier én brood; Bostelbrood!

Brouw bier én brood; Bostelbrood!

Ooit bier gebrouwen? Of plannen om het te gaan doen? Bier geeft altijd een restproduct genaamd Bostel. En wist je dat je daar gemakkelijk een heerlijk bostelbrood van kan maken.

18 maart 2020
Ja! Ik wil ook bier kunnen brouwen
Geef je recept een boost met kruiden en specerijen
Creeër eenvoudig de èchte houtsmaak
300 smaken in een flesje
Bottelen voor beginners
Wat is moutextract?

Wat is moutextract?

10 januari 2020
Menu