Blog

Alles weten over Porter

Alles weten over Porter

Porter gaat terug tot het begin van de 18e eeuw maar is sindsdien continu in ontwikkeling op het gebied van ingrediënten, technologie en natuurlijk de smaak van drinkers. Lees alles over de kenmerken en de verschillende stijlen van dit traditionele en populaire bier.

20 mei 2021
Temperatuurbeheersing: de beste investering!

Temperatuurbeheersing: de beste investering!

Vraag aan hobbybrouwers welke investering in de kwaliteit van hun bier ze de beste vinden en je hoort vaak: "met een goede controle van de vergistingstemperatuur”. Logisch, jij maakt tenslotte het wort, maar de gist maakt er bier van … dus, hoe je het gist helpt om een topkwaliteit biertje te krijgen? Lees en weet.

22 januari 2021
Ernest hop, what’s in a name?
Pompoenwijn in perfectie

Pompoenwijn in perfectie

Wist je dat je van pompoenen een lekkere wijn kunt maken? Het heeft een licht zoete smaak en pompoen proef je verfrissend op de achtergrond. Met dit recept maak je het gewoon zelf thuis. De perfecte manier om de herfst te vieren.

28 oktober 2020
Zelf kwark maken

Zelf kwark maken

Kwark, ook wel platte kaas genoemd. En meer is het ook niet. Het beginsel van kaas maken. Kwark is dus eigenlijk een heel verse kaas en heerlijk bij het ontbijt of in je zelfgemaakte cheesecake. Maar hoe maak je nu kwark?

24 september 2020
Aan de slag met lager gist : Baltic Porter

Aan de slag met lager gist : Baltic Porter

Momenteel  - de zomer is zo goed als voorbij en het wordt al weer wat koeler – zijn de omstandigheden prima om je te wagen aan een stevig bier … complex, moutig en met een flinke dosis alcohol.  Dat soort bier heeft een lange rijpingstijd nodig … bovendien, omdat het wat koeler is, wordt het makkelijk om met een lager gist aan de slag te gaan.

10 september 2020
De opkomst van IPA

De opkomst van IPA

Wist jij 5 jaar geleden wat een IPA was? De IPA is booming! Zelfs een bekend 3 sterren restaurant heeft de IPA nu op de kaart staan. Wat is nu eigenlijk een IPA en wat maakt een IPA nou zo karakteristiek?

27 augustus 2020
Rozenbottelconfituur maken

Rozenbottelconfituur maken

Confituur: vitamines uit de tuin op je bord, het hele jaar door ! Jam of confituur maken is één van de populairste bewaartechnieken. Het is ook een eenvoudige techniek waarmee je het hele jaar door kunt genieten van de vruchten uit je eigen tuin, van de boer of...uit heggen en struikgewas. Op deze plekken groeien namelijk rozenbottels waarvan je een heerlijke jam kunt maken. Het is wel wat bewerkelijker maar je hebt dan wel een erg lekkere jam waarvan je het hele jaar door kunt genieten.

12 augustus 2020
Bloody Blond: Roodblond tarwebier

Bloody Blond: Roodblond tarwebier

Zin in een exotisch biertje? Deze Bloody Blond heeft alle kenmerken van een buitenissig bier maar die toch fantastisch smaakt. Het is een typisch licht gehopte hefeweizen maar met een stevig aroma van bloedsinasappels. Dit roodblonde bier is licht, verfrissend en dorstlessend. Het wordt daarom meestal gedronken in de zomermaanden.

7 augustus 2020
Zelf yoghurt maken

Zelf yoghurt maken

Yoghurt koop je kant-en-klaar in de supermarkt. Maar wist je dat het super gemakkelijk is om zelf te maken? En het is nog gezonder ook want het bevat geen toevoegingen! Maak dus je eigen verse yoghurt, wij laten zien hoe.

30 juli 2020
Menu