Blog

Haal het Oktoberfeest in huis

Haal het Oktoberfeest in huis

We hebben een heerlijk recept bij elkaar gezocht voor een feestbiertje die je zelf kunt brouwen, al kun je natuurlijk ook met het kant-en-klare Speidel Festbier pakket aan de slag gaan. Geschikt voor in iedere brouwinstallatie, niet alleen in de Speidel Braumeister.

31 augustus 2021
Nieuw magazijn - Betere service

Nieuw magazijn - Betere service

Om onze logistieke service te verbeteren, verhuizen wij ons magazijn en expeditiecentrum van zaterdag 24 juli tot maandag 2 augustus naar een nieuwe, grotere en verbeterde locatie.

22 juli 2021
Alles weten over Porter

Alles weten over Porter

Porter gaat terug tot het begin van de 18e eeuw maar is sindsdien continu in ontwikkeling op het gebied van ingrediënten, technologie en natuurlijk de smaak van drinkers. Lees alles over de kenmerken en de verschillende stijlen van dit traditionele en populaire bier.

20 mei 2021
Temperatuurbeheersing: de beste investering!

Temperatuurbeheersing: de beste investering!

Vraag aan hobbybrouwers welke investering in de kwaliteit van hun bier ze de beste vinden en je hoort vaak: "met een goede controle van de vergistingstemperatuur”. Logisch, jij maakt tenslotte het wort, maar de gist maakt er bier van … dus, hoe je het gist helpt om een topkwaliteit biertje te krijgen? Lees en weet.

22 januari 2021
Ernest hop, what’s in a name?
Pompoenwijn in perfectie

Pompoenwijn in perfectie

Wist je dat je van pompoenen een lekkere wijn kunt maken? Het heeft een licht zoete smaak en pompoen proef je verfrissend op de achtergrond. Met dit recept maak je het gewoon zelf thuis. De perfecte manier om de herfst te vieren.

28 oktober 2020
Zelf kwark maken

Zelf kwark maken

Kwark, ook wel platte kaas genoemd. En meer is het ook niet. Het beginsel van kaas maken. Kwark is dus eigenlijk een heel verse kaas en heerlijk bij het ontbijt of in je zelfgemaakte cheesecake. Maar hoe maak je nu kwark?

24 september 2020
Aan de slag met lager gist : Baltic Porter

Aan de slag met lager gist : Baltic Porter

Momenteel  - de zomer is zo goed als voorbij en het wordt al weer wat koeler – zijn de omstandigheden prima om je te wagen aan een stevig bier … complex, moutig en met een flinke dosis alcohol.  Dat soort bier heeft een lange rijpingstijd nodig … bovendien, omdat het wat koeler is, wordt het makkelijk om met een lager gist aan de slag te gaan.

10 september 2020
De opkomst van IPA

De opkomst van IPA

Wist jij 5 jaar geleden wat een IPA was? De IPA is booming! Zelfs een bekend 3 sterren restaurant heeft de IPA nu op de kaart staan. Wat is nu eigenlijk een IPA en wat maakt een IPA nou zo karakteristiek?

27 augustus 2020
Rozenbottelconfituur maken

Rozenbottelconfituur maken

Confituur: vitamines uit de tuin op je bord, het hele jaar door ! Jam of confituur maken is één van de populairste bewaartechnieken. Het is ook een eenvoudige techniek waarmee je het hele jaar door kunt genieten van de vruchten uit je eigen tuin, van de boer of...uit heggen en struikgewas. Op deze plekken groeien namelijk rozenbottels waarvan je een heerlijke jam kunt maken. Het is wel wat bewerkelijker maar je hebt dan wel een erg lekkere jam waarvan je het hele jaar door kunt genieten.

12 augustus 2020
Menu