Bier in blik heeft enkele belangrijke voordelen: minder risico op oxidatie én 100% lichtdicht, dus geen nare nasmaakjes door uv-stralen die in het bier dringen.
Bovendien biedt blik oneindig veel mogelijkheden qua personaliseren.

De Cannular Compact Canning machine is ideaal voor zowel de gevorderde hobbybrouwer als voor kleinere brouwerijen. Een blikje is in enkele seconden al afgesloten. 
De machine is bovendien compact en zeer eenvoudig te bedienen en in te stellen.

De Cannular werkt op 24V gelijkstroom. Er is een stroomadaptor voorzien.


De Cannular wordt standaard geleverd met een B-64 opzetstuk (chuck) en een verhoogstukje (spacer) zodat het toestel gebruiksklaar is voor 50 cl Aluminium blikken (artikel 5014795), met een optionele spacer (art. 5014798) kan je ook 33 cl Alimunium blikken (art. 5014794) afsluiten.


OPGELET: Braumarkt is niet verantwoordelijk voor incompatibiliteit met blikken die niet bij Braumarkt werden aangekocht.


Werking:


De Cannular blinkt uit door zijn eenvoudige bediening. Met een start/stop knop en 2 hendels sluit je een blik in een handomdraai.

 Het proces verloopt als volgt:

 • Plaats het deksel op de bovenkant van het blikje en plaats het blikje op het platformpje op de tafel.
 • Draai de platformhendel wijzerzin (rechtsom) om het blikje naar de sealer te brengen.
 • Zet de machine aan.
 • Gebruik de bovenste hendel op het blikje te sealen. Druk de hendel eerst van je weg, wacht enkele seconden en haal de hendel daarna naar je toe. Breng de hendel daarna opnieuw in de beginpositie.
 •  Zet  nu de machine uit en draai de platformhendel tegenwijzerzin (linksom) om het blikje te laten zakken.

Je blikje is nu afgesloten.

Opmerking : Het is aan te raden het blikje zo vol mogelijk af te vullen zodat het deksel op het schuim plaatst, om oxidatie te minimaliseren.


Specificaties:

 • Vermogen: 250 W - 24 V  (12 A) - DC
 • Snelheid: 3.300 RPM
 • Power Plug: Anderson Type 40A
 • Can Height: 45-170mm
 • Can Diameter: 35-75mm
 • Afmetingen (Lx Bx H)  : 355mm x 230mm x 495mm.
 • Included: power adaptor and Cannular Spacer voor 50 cl.


Let op: Bij ontvangst van de Cannular zijn de rollen in de fabriek ingesteld en getest. Ze hoeven pas terug te worden afgesteld na het afdichten van 100.000 blikken. De tafel wordt echter zonder aanpassingen geleverd en om een goede afdichting te bekomen is het correct instellen zeer belangrijk. Uit de testen door Cannular uitgevoerd blijkt dat een .4 mm (.015") werkelijke overlap voldoende is om tot 90 PSI af te dichten. De correcte tafelinstelling bekom je na trial-and-error en zal een paar blikken vergen. Gebruik daarvoor blikjes op jouw vulhoogte met water. De spanning moet strak zijn, maar niet zo strak dat het blikje hierdoor wordt ingedeukt. Eens je de juiste spanning hebt bereikt, is het heel snel en eenvoudig om de spanning opnieuw in te stellen.


Meer informatie
SKU5014796
EAN9388866610757

Cannular Compact Canning Machine

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

SKU
5014796
€ 679,00

Cannular Compact canning machine. Met deze machine kan je snel en eenvoudig bier in blik afvullen.
Menu