Houtchips van Amerikaanse Eik sterk getoast. Ideaal voor het rijpen van graandestillaten, whisky, cognac of eau-de vie van fruit. Ook perfect om het aroma van bieren te verfijnen.

Het gebruik van Chips in plaats van vaten heeft enkele voordelen, zo nemen Chips minder plaats in, zijn ze eenvoudig te gebruiken en moet er, dankzij het grote contactoppervlak, slechts weinig van gebruikt worden.

Zorgt voor kleur, smaak -en aroma’s, door de sterke toasting krijg je een snelle werking en sterkere aroma's voor vooal Koffie, Toffee, Mokka en groosterde aroma's.

Tips voor gebruik : afhankelijk van gewenst effect contacttijd en dosering aanpassen, richtdosering 5 -30 g / 10 l gedurende 14 dagen tot 6 maand. Eventueel dosis verhogen indien men de contacttijd kort wenst te houden.  Regelmatig proeven. Voor éénmalig gebruik.

 

Meer informatie
SKU5013253
EAN3335301000006

Eiken chips AMERICAN DARK PREMIUM TOAST 250 g

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

SKU
5013253
€ 6,95

Houten chips, al dan niet getoast of afkomstig van gebruikte vaten, zijn een uitstekend alternatief voor houten vaten. Zeker voor wie kleine volumes maakt of slechts af en toe met houtlagering werkt.  

Het rijpen van wijn, destillaten en bieren op houten vaten kent een lange traditie. Als bewaar- of vergistingsvat  is het houten vat vaak vervangen door modernere alternatieven maar rijping op vat is nog steeds erg in trek om het smaak- en aromaprofiel  van je drank te verfijnen en ook – vooral bij destillaten-  om een kleureffect te bekomen.

Een mooi op hout gerijpte wijn, zelfgemaakte bourbon, brandy of rum of een houtgerijpt biertje liggen voortaan binnen handbereik !

  • verpakt per 250 g.
  • vatrijping van wijnen en destillaten
  • maken van hout gelagerde bieren
  • ook uitstekend geschikt voor kleine volumes

 

Menu