We verhuizen ons magazijn van za 24/7 tot ma 2/8. Als gevolg hiervan kunnen bestellingen die NA 23/7 geplaatst worden een vertraging oplopen van ong. 7 dagen.
ALLE BESTELLINGEN TIJDENS DE VERHUISPERIODE VAN MEER DAN € 50 WORDEN GRATIS VERZONDEN.

Een chips van Franse eik, speciaal ontwikkeld voor gebruik in wijn en bier.

Tijdens elke ontwikkelingsfase van het bier of distillaat kunnen de chips worden gebruikt. De behandeling met houtsnippers resulteert in extractie van kleurstoffen, geuren en smaken die in het hout aanwezig zijn of die tijdens het roosteren zijn gevormd. Daarom moet u regelmatig stalen nemen totdat uw alcohol het gewenste effect heeft en u de chips weer verwijdert.

Wij raden aan het gebruik gedurende rijping of afwerking ten minste 14 dagen, maar niet meer dan 6 maanden te gebruiken. Als een optie kan de dosering tijdens een korte rijping worden gehoord. Aanbeveling 5-30 g / 10 l.

Aantal toepassingen: één keer.

 

Meer informatie
SKU5013255
EAN3335501000004

Eiken chips FRENCH NON TOAST 250 g

Beschikbaarheid: Op voorraad

SKU
5013255
€ 5,95

Houten chips, al dan niet getoast of afkomstig van gebruikte vaten, zijn een uitstekend alternatief voor houten vaten. Zeker voor wie kleine volumes maakt of slechts af en toe met houtlagering werkt.  

Het rijpen van wijn, destillaten en bieren op houten vaten kent een lange traditie. Als bewaar- of vergistingsvat  is het houten vat vaak vervangen door modernere alternatieven maar rijping op vat is nog steeds erg in trek om het smaak- en aromaprofiel  van je drank te verfijnen en ook – vooral bij destillaten-  om een kleureffect te bekomen.

Een mooi op hout gerijpte wijn, zelfgemaakte bourbon, brandy of rum of een houtgerijpt biertje liggen voortaan binnen handbereik !

  • verpakt per 250 g.
  • vatrijping van wijnen en destillaten
  • maken van hout gelagerde bieren
  • ook uitstekend geschikt voor kleine volumes
Menu