Deze chips, gemaakt van Eik van Slavonië biedt zachte tannines, een klassiek profiel van vat rijping en lichte, donkere chocoladesmaken. Traditionele en klassieke Italiaanse wijnen van de Veneto, Toscane en Piemonte worden vaak op dit soort eiken vaten gerijpt.

Tijdens elke ontwikkelingsfase van het bier of distillaat kunnen de chips worden gebruikt. De behandeling met houtsnippers resulteert in extractie van kleurstoffen, geuren en smaken die in het hout aanwezig zijn of die tijdens het roosteren zijn gevormd. Daarom moet u regelmatig monsters nemen totdat uw alcohol het gewenste effect heeft en u de chips weer verwijdert.

Tips voor gebruik :Afhankelijk van gewenst effect contacttijd en dosering aanpassen, richtdosering 5 -30 g / 10 l gedurende 14 dagen tot 6 maand. Eventueel dosis verhogen indien men de contacttijd kort wenst te houden.  Regelmatig proeven. Voor éénmalig gebruik.

Meer informatie
SKU5013259
EAN3335901000000

Eiken chips SLAVONIAN TOAST MEDIUM 250 g

Beschikbaarheid: Op voorraad

SKU
5013259
€ 6,95

Houten chips, al dan niet getoast of afkomstig van gebruikte vaten, zijn een uitstekend alternatief voor houten vaten. Zeker voor wie kleine volumes maakt of slechts af en toe met houtlagering werkt.  

Het rijpen van wijn, destillaten en bieren op houten vaten kent een lange traditie. Als bewaar- of vergistingsvat  is het houten vat vaak vervangen door modernere alternatieven maar rijping op vat is nog steeds erg in trek om het smaak- en aromaprofiel  van je drank te verfijnen en ook – vooral bij destillaten-  om een kleureffect te bekomen.

Een mooi op hout gerijpte wijn, zelfgemaakte bourbon, brandy of rum of een houtgerijpt biertje liggen voortaan binnen handbereik !

  • verpakt per 250 g.
  • vatrijping van wijnen en destillaten
  • maken van hout gelagerde bieren
  • ook uitstekend geschikt voor kleine volumes
Menu