De cubes worden gemaakt van vers geleegde originele Sherry (Oloroso) vaten, uit Spaanse of Amerikaanse Eik. Ideaal voor het rijpen van graandestillaten, whisky, cognac of eau-de vie van fruit zoals bijvoorbeeld kersen, peren etc. Ook perfect om het aroma van bieren te verfijnen.

Het gebruik van Cubes in plaats van vaten heeft enkele voordelen, zo nemen ze minder plaats in, zijn ze eenvoudig te gebruiken en moet er, dankzij het grote contactoppervlak, slechts weinig van gebruikt worden.

Zorgt voor kleur, smaak -en aroma’s , in het bijzonder toetsen van gedroogde vruchten en citrus.

Tips voor gebruik : afhankelijk van gewenst effect contacttijd en dosering aanpassen, richtdosering 5 -30 g / 10 l gedurende 14 dagen tot 6 maand. Eventueel dosis verhogen indien men de contacttijd kort wenst te houden.  Regelmatig proeven. Voor éénmalig gebruik. 
 
Meer informatie
SKU5014190
EAN8719291184901

Eiken Cubes Sherry 250 g

Beschikbaarheid: Op voorraad

SKU
5014190
€ 12,95

Eiken Cubes, al dan niet getoast of afkomstig van gebruikte vaten, zijn een uitstekend alternatief voor houten vaten. Als bewaar- of vergistingsvat  is het houten vat vaak vervangen door modernere alternatieven maar rijping op vat is nog steeds erg in trek om het smaak- en aromaprofiel  van je drank te verfijnen en ook – vooral bij destillaten-  om een kleureffect te bekomen.

Menu