Kefir (Melk-kefir; afkomstig van het woord köpürmek = schuimen) is een dikvloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk afkomstig is uit de Kaukasus en Tibet.

Het bevat probiotische bacteriën (Lactobacillus Cacasicum), die onder andere ook in diverse soorten yoghurt voorkomen. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt.

De cultuur is gevriesdroogd.

Gebruik:

De inhoud van dit zakje oplossen in 1 liter steriele melk van 20-22°C. en dit 24 uur laten staan op 20-22°C. Na deze 24 uur is de verzuring tot stand gekomen. De kefir-melk is bij 5°C. ± 5 dagen houdbaar. Bij 10°C. slechts 3 dagen.

Voor u de kefir-melk gaat gebruiken of er iets aan toevoegt, moet u er eerst een paar eetlepels afnemen voor de volgende bereiding.

Doorkweken geschiedt door 3 eetlepels kefir-melk van de laatste bereiding te vermengen met een nieuwe liter steriele melk en deze 24 uur te laten kweken op 20-22°C

Een goede hygiëne is bij het kweken zeer zeker vereist. Dit om inwerking van bacteriën, die het product consumptieongeschikt maken, te voorkomen.
Meer informatie
SKU5001525
EAN8719291011160

Kefir-ferment Braumarkt 1 st

Beschikbaarheid: Op voorraad

SKU
5001525
€ 3,95

Kefir (Melk-kefir, afkomstig van het woord köpürmek = schuimen) is een dikvloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk afkomstig is uit de Kaukasus en Tibet.

Menu