Geclassificeerd als Saccharomyces Cerevisiae. Bovengistende gistvorm. Veelzijdig inzetbaar voor veel soorten Ale-bier. Gemiddelde vergistingsgraad die een relatief hoge eindwaarde voor soortelijk gewicht bereikt.

Snelle start en een krachtige gisting die in 3 dagen boven 17°C voltooid kan zijn (Quick Start). Niet flocculerende (uitvlokking) stam; maar klaring kan bevorderd worden. Wordt veelal gebruikt voor de productie van sterk smakend bitter bier, stout, Weizen en Hefeweizen.

Type gist: Hergisting Bovengistend Karakter van de gist

Karakter van de gist: Neutrale smaak en aroma. CBC-1 laat enkel een resterende zoetheid achter in het bier omdat er geen maltotriose wordt gebruikt.

Type bier: Alle type bier speciaal met een hoog alcohol percentage (tot 12%). Ook voor fruitbier en Champagne-achtige bieren.

Meer informatie
SKU5006433
GistvormKorrels
GistsoortBovengist
Gist merkLallemand
SedimentatieHoog
VergistingsgraadLaag
Aanbevolen vergistingstemperatuur15-22°C
Maximum alcohol tolerantie14%

Lallemand CBC-1 500 gr

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

SKU
5006433
€ 59,50

Geclassificeerd als Saccharomyces Cerevisiae. Bovengistende gistvorm. Veelzijdig inzetbaar voor veel soorten Ale-bier. Gemiddelde vergistingsgraad die een relatief hoge eindwaarde voor soortelijk gewicht bereikt. Snelle start en een krachtige gisting die in 3 dagen boven 17°C voltooid kan zijn (Quick Start).

Menu