Kveik is een Noors dialectwoord dat gist betekent. Kveik is de traditionele gist gebruikt in Norwegian Farmhouse Ale. Op afgelegen Noorse boerderijen werd gist bewaard door te drogen, meestal op een soort stok (de "Kveikstokker").

De LalBrew® Voss stam werd verkregen van Sigmund Gjernes (Voss, Noorwegen), die deze cultuur sinds de jaren '80 op traditionele wijze in stand heeft gehouden en ruimhartig heeft gedeeld met de bredere brouwgemeenschap.

LalBrew® Voss werkt bij een brede range van fermentatietemperaturen (25-40°C), met een zeer hoog optimaal bereik van 35-40°C. De vergisting verloopt zeer snel, de einddichtheid wordt bereikt binnen 2 dagen bij 40°C; binnen 3-4 dagen bij 30°C ; binnen 5-7 dagen bij 25°C.

Het smaakprofiel is consistent over het hele temperatuurbereik: neutraal met subtiele fruitige tonen van sinaasappel en citrus. De uitvlokking is zeer hoog wat zorgt voor heldere bieren zonder de nood aan filtratie of hulpmiddelen.

  • uitvlokking: zeer hoog
  • alcoholtolerantie: 12% vol.
  • vergistingstemperatuur: 25 - 40°C | optimaal: 35 - 40°C
  • dosis: 100 g/hl
Meer informatie
SKU5014034
GistvormKorrels
GistsoortBovengist
Gist merkLallemand
SedimentatieHoog
VergistingsgraadGemiddeld-Hoog
Aanbevolen vergistingstemperatuur35-40°C
Maximum alcohol tolerantie12%

Lallemand Kveik Voss Ale Yeast 11 g

Beschikbaarheid: Op voorraad

SKU
5014034
€ 3,75

Traditionele gist voor Norwegian Farmhouse Ales met een hoog temperatuurbereik. Zorgt voor snelle vergisting, hoge uitvlokking en een neutraal smaakprofiel met tonen van citrus en sinaasappel.
Menu