WildBrew ™ Sour Pitch is een kant-en-klare, krachtige en zeer zuivere melkzuurbacterie die speciaal is geselecteerd op basis van zijn vermogen om een breed scala aan zure bierstijlen te produceren.

WildBrew ™ Sour Pitch produceert een schoon en uitgebalanceerd citrus-smaakprofiel dat typerend is voor zowel traditionele als moderne zure bierstijlen. Wanneer geënt bij een optimale temperatuur en de juiste omstandigheden, is het een krachtige, veilige en gemakkelijke manier om bacteriën te behandelen voor verschillende verzuring technieken zoals een typische”kettle souring” .

Stijlen die kunnen worden gebrouwen met WildBrew ™ Sour Pitch omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Berliner Weisse, Gose, lambiek, American Wild en Sour IPA. WildBrew ™ Sour Pitch levert een ongeëvenaarde consistentie, moeiteloze toepassing, volledig gegarandeerde prestaties en ongeëvenaarde zuiverheid voor het brouwen van de zure bierstijl van uw keuze.

In een standaard wort vertoont de WildBrew ™ Sour Pitch-bacterie:

  • Snelle pH-daling die binnen 2 dagen kan worden voltooid (meestal binnen 24 tot 36 uur).
  •  Hoog melkzuur versus lagere azijnproductie.
  • Aroma en smaak is citrus en pittig met een vleugje fruit.

Het optimale temperatuurbereik voor WildBrew ™ Sour Pitch bij het produceren van zure bierstijlen ligt tussen 30 ° C tot 40 ° C (86 ° F tot 104 ° F).

Aanbevolen dosering: 1g /10 liter.

Fermentatiesnelheid, -tijd en pH-daling zijn afhankelijk van inoculatiedichtheid, behandeling van de bacteriën, fermentatietemperatuur en kwaliteit van het wort.

Meer informatie
SKU5013229
GistvormKorrels
GistsoortWilde gist en bacterien
Gist merkMangrove Jack's
SedimentatieNVT
VergistingsgraadNVT
Aanbevolen vergistingstemperatuur3.0-40°C

Lallemand Wildbrew Sour Pitch 10 gr.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

SKU
5013229
€ 12,25

Wilt u een zuur bier brouwen zoals Berliner Weisse, Gose of een lambiek? Dan is WildBrew ™ Sour Pitch iets voor jou! Sour Pitch is de veilige en gemakkelijke manier om aan “kettle souring” te doen of bij andere verzuring technieken te gebruiken. Voeg gewoon geduld en creativiteit toe voor een top Sour Ale.

Menu