Leer brouwen als een brouwmeester. Je gaat 4 verschillende stijlen bier brouwen. Met elk bier kom je weer een stap dichterbij het worden van een brouwmeester. Geen van de bieren brouw je op dezelfde manier en jij komt er achter wat nou het geheim is van de bierstijlen. Onze brouwcursus is een thuisstudie en jij gaat, zelf in je eigen keuken, aan de slag met hulp van een zeer uitgebreide brouwinstructie.

Tijdens de cursus laten wij jou veel aspecten van het brouwen uitvoeren. De duidelijke instructie erbij zorgt ervoor dat jij na deze cursus in staat bent zelf recepten te creëren en lekkere combinaties te bedenken. Grote kans dat jij na het bereiden van alle recepten gegrepen bent door het brouwvirus en het serieus wilt aanpakken. Deze cursus zorgt ervoor dat jij een goede basis hebt om je eigen favorieten brouwsels te creëren. Een echte aanrader voor de liefhebbers!

Ons cursuspakket bevat alle materialen die jij nodig hebt om te kunnen brouwen. Jij ontvangt:

  • Het starterspakket Plus
  • 4 ingrediëntenpakketten
  • Brew in a Bag zak
  • Hopzakje
  • Siliconen Slang
  • Ontsmetting en reinigingsmiddel
  • Uitgebreide brouwinstructies

Het enige wat jij nodig hebt is minimaal een 8 liter pan en 2 bierkratten met lege flesjes.

Je brouwt telkens ongeveer 5 liter bier.


DIT BIER GA JIJ BROUWEN
1. Weizen
Je gaat een heerlijke Duitse weizen brouwen volgens het Reinheitsgebot. Hier ga je leren hoe de infusiemethode tijdens het maischen werkt en de maischstappen gaan we met de BIAB zak doen. De brouwels erna mag jij bepalen of je met de BIAB zak wilt blijven brouwen. Verder is dit waarschijnlijk het eerste biertje dus zal je moeten wennen aan je materialen.


2. IPA
IPA staat bekend om zijn hoge bitterheidsgehalte en hoparoma smaak. Tijdens deze brouwdag ga je de eenstapsmaisch leren en het gebruik van de verschillende soorten hop met hun unieke eigenschappen. Ook ga je leren wat drooghoppen is en ervaren hoe ontzettend lekker dit het bier maak. Om het bier langer vers te houden bottelen we met unieke bierdopjes.


3. Tripel
Er staat een Belgische Tripel op de planning welke jij gaat maischen met een tweestapsmaisch. Een Belgische tripel hoort hoog in de alcohol te zitten en smaakt vaak droog, jij gaat leren hoe je dit kunt creëren. We gaan deze tripel ook nog op smaak brengen met verschillende ingrediënten. Het “koelen” van dit brouwsel gaan we volgens het “No Chill” principe doen.


4. Imperial Stout
Met een Russian imperial stout kun je veel kanten op. Het is een zwaar donker bier en smaakt naar koffie/chocolade. We gaan na de hoofdvergisting snippers van whiskeyvaten toevoegen die lange tijd in jouw favoriete whiskey of bourbon hebben gelegen. En als klap op de vuurpijl maken we een eisbock van een deel van dit bier en deze zal uitkomen op een alcohol percentage van 17%.

Meer informatie
SKU5014801
EAN8719291190988

Thuiscursus Bierbrouwen inclusief ingrediënten

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

SKU
5014801
€ 145,00

Complete brouwcursus bij jou thuis. Brouw 4 stijlen bier en leer unieke brouwtechnieken die je later zelf kunt toepassen in je eigen brouwsel. Een echte aanrader voor de nieuwsgierige en beginnende bierbrouwer.


Menu